Inledning

Uppdaterad: 15 jul 2018

Vad är syftet med en blogg tänker du?


I min värld siktar jag på att skapa ett kontinuerligt flöde av olika inspirationsmoment. Jag ser vikten i att dela med mig utav relevanta delar i min vardag, olika skapande projekt som är igång som kan inspirera andra att börja skapa själva.


Min vision är alltså att ta Levande verkstad's pedagogiken till en ny höjd där vi digitalt kan uppmuntra varandra till en bättre vardag genom skapande.

Med metoder som Levande verkstad* kan du få en god självinsikt i din skapandeprocess, som sedan har stor möjlighet att leda till personutveckling.

Börja med att fråga dig själv: Varför har jag ett behov utav att skapa?


Jag svarar för mig själv för att sätta igång:

Jag tror att min "kreativa sida" har stått under utveckling under många år. Jag är uppväxt med min mamma som alltid har haft projekt igång, är det inte en stickad tröja så är det en sänggavel i återbruk. Det har gjort att jag alltid har haft nära till material, nyfikenhet och handens betydelse i ett välmående. Det här är alltså ingenting jag har reflekterat kring under min uppväxt, insikten kom till mig under 1 året på Levande Verkstadspedagog utbildningen. Jag gick i en grundskola som hade en vision om att kultur och lärande gick hand i hand, vi fick arbeta med alla sinnen under hela skoldagen. På schemat fanns det ett TEMA som vi jobbade med månadsvis där vi knöt ihop alla olika ämnen med varandra genom skapande där slutproduktionen blev en stor utställning i hela skolans lokaler. Ja, ni förstår - det är såklart därför jag har det i mig.

Men vad hände däremellan? När jag slutade grundskolan 2008 så skapade jag _INGENTING_ fram till 2015. Varför? För jag visste inte att det var en del av mig. Jag förnekade att det fanns ett livsval där mina behov kunde få ta plats - jag skulle ju bli nätverkstekniker och tjäna pengar? Eller? Såklart, fungerade det inte.


Depression efter depression bestämde jag mig för att bryta alla mönster, jag flyttade tillbaka till min hemstad där livet sakta började ta form. Hösten 2015 vände det. Jag kom in på en kurs, en orienterings kurs i levande verkstads metodik. "Lust att skapa". Jag hade kommit till himlen. I 15 veckor ägnade jag mig åt att pröva över 10 olika material, finna mig själv i skapandets kraft, lät mig utvecklas och acceptera faktum att jag ska kämpa och arbeta för att ge andra det trygga rummet att uttrycka sig fritt i genom olika material. 2016 började jag min utbildning till Levande verkstadspedagog.Så varför har jag ett behov utav att skapa?

För att kunna leva.

© 2018 Yasmin Douib

Tel: +46729106540 | Yasmin.douib@gmail.com |Stockholm